Begravningsblommor

Blommor till begravning och minnesstund

Vi gör alla sorters begravnings blommor o sorgbinderier som tex sorgdekorationer kransar hjärtan och handbuketter.

Men allra helst gör vi personliga avskedsblommor där vi  anpassar arrangemang och val av blommor till den avlidnes intressen personlighet eller livsgärning.

När mina föräldrar gick bort med 3 veckors mellan rum för några år sedan kändes detta extra viktigt.

 

På mors kista strödde jag rosenblad i varma färger för att symbolisera all den kärlek o värme som hon gav, mamma tyckte även om matlagning och att sylta och safta.

 

Jag klädde då ett hjärta med röda rosenblad , utan på det fäste jag vackra bär som hallon o vinbär. Hjärtat lades sedan på rosenbladsbädden på kistan. Personligt o vackert i sin enkelhet.

 

Min far som var blomsterhandlare före mig , älskade sin sommarstuga o trädgården med fruktträden o rosorna. Det var därför naturligt för mig att plocka kvistar och blommor därifrån. På fars kista arrangerade jag sedan kvistar med äpple,  blad och rosor från hans egen trädgård vilket fick följa honom in i evigheten. Ur en mörk o svår stund skapades ett ljust o vackert minne.

Johan Bengtsson - Florist & Ägare

Vi tycker att blommor o dekorationer borde fylla ett syfte och en tanke.  Om man tänker så kan möjligheterna bli många för det personliga avskedet.

Ängen, skogen och havet är tacksamma teman- Barn och barnbarn, släkt och vänner kan bidra genom att plocka blommor grenar eller snäckskal från den speciella stranden eller smultronstället.

Hobby, favoritresemål, yrke är andra möjligheter. Kontakta oss så för att boka ett möte så hjälper vi er att skapa den vackraste minnesstund.

Nedan kan du se tidigare sorgbinderi som vi gjort 

Par i hjärter

Hjärtan

med vind i seglen

symbol för evigheten

Kransen, en klassisk och vacker symbol vid begravning. Allra bäst när den är rundbunden, som här. Det framhäver kransens form och dess betydelse.

 

Höstsol

något speciellt till någon speciell

Vi skapar personliga dekorationer till begravning. Varför inte ett utropstecken i mänsklig storlek med bara vita rosor?! Johan är fleuristen bakom denna skapelse.

 

Låg sorgdekoration med succulenter och vackra sommarblommor

klassisk sorgdekoration

begravningsdekoration – äng

Den här modellen på sorgdekoration/begravningsdekoration går att variera i det oändliga. Efter favoritfärg, höst, vinter, vår, sommar, älsklingsblomma etc. Det är därför de är en klar favorit hos oss på la Fleuriste och också den vanligaste sorgbinderiet som beställs hos oss. Vilken äng gillar du bäst?

älskad – saknad

 

Ett sista farväl vid ängens slut…

Här har vi skapat en skogsinspirerad kistdekoration med bland annat kantareller, björnbär, solros, gladiolus och rosor.

Vi har också skapat en illuson av att kistan står mitt i en sommaräng genom att ställa sorgdekorationen (i form av en äng) framför kistan.

Posts Navigation