Om oss

Välkommen till en av Göteborgs äldsta och mest anrika blomsterbutiker. La Fleuriste har levererat blommor till göteborgarna i över hundra år. Blomsterhandeln fanns med från det att fastigheten Aschebergsgatan 17 uppfördes 1912. Förste innehavare var Fru Hjortsberg, därefter Arthur Persson och sedan Folke Bengtsson som tog över 1950.

Sonen Johan tog över rörelsen 1996 och driver den vidare tillsammans med floristen Andrea Florencé Nyström. Under tidens gång har "hörnet" utökats och butiken blivit större. Lagom till vårt 100-års jubileum har lokalerna renoverats i en modern stil med en twist från förr. En unik blandning av lyxiga kristallkronor, rufft betonggolv och återvunna möbler skapar tillsammans med vackra blomsterupsättningar en spännande och inspirerand miljö. Hos oss får du alltid personlig service och en upplevelse utöver det vanliga. Tillsammans vill vi skapa unika och personliga blomsteruppsättningar till livets alla stadier. Oavsett om du vill skicka blommor tvärs över gatan eller till andra sidan jorden finns vi här för att hjälpa dig.

Johan Bengtsson

Johan har Gesäll och Mästarbrev samt är av Interflora legitimerad florist. Johan har oändligt mycket ideér som han ger utlopp för i sin butik. Några av hans många passioner är bonsai, köttätande växter, Land Art, Hana Kubari och levande sten.

"För 25 år sedan köpte jag in mina första köttätande växter. Då kände jag inte till hur dessa växter ska skötas så alla dog tyvärr. Då beslöt jag mig för att lära mig allt om dem för att inte detta skulle upprepas. Jag läste böcker och gick med i världsföreningen för köttätande växter, ICPS. Slutligen gjorde jag en expedition till Borneo 1996 för att studera världens största köttätande växt, Nephentes Rajah på berget Mount Kinabalu. Nu odlar jag upp dessa farliga skönheter själv och delar gärna med mig av mina kunskaper till dig."

Johans Meriter:

  • Blomsterskola Norrköping, Gesällbrev -88
  • Mästarbrev -94
  • av Interflorauniversitetet legitimerad florist -95
  • 3:a ISBS Challenge -09, 1:a placering i delmomentet postmodernistisk krans

Andrea Florencé Nyström

"Jag är bildkonstnär i grunden och har haft en del utställningar runt om i landet. Antikviteter, textilier och inredning är en stort intresse som jag har jobbat med i många år. År 2009 Utbildade jag mig till Florist vid Munkeröds floristutbildning och har sedan dess jobbat på La Fleuriste. Trädgåd har länge varit en stor passion så steget till att utbilda sig till florist kändes naturligt. Jag älskar skogen för dess dofter och mystik. Jag älskar havet för dess vidd och frihet. Som liten växte jag upp på landet och hela sommaren sprang  jag runt på ängarna och i dikena för att plocka blommor. Jag släpade hem enorma buketter varje dag till mina stackars föräldrar."

Andreas Meriter

  • KV konstskola, inriktning scenografi och inredningsarkitekt 2000-2001
  • Lärling hos Bengt Nordenborg
  • Utställningar av egen konst
  • Munkeröds floristutbildning 2009
  • Första placering Lisebergs hattparad 2009